0

150 PharrelAccessoires met een indianen vibe zijn erg populair, maar dit wordt in Amerika niet helemaal geaccepteerd. Zo moesten de H&M, Urban Outfitters en Chanel al hun excuses aanbieden voor het gebruik van bepaalde symbolen en nu is ook de Britse Elle magazine aan de beurt.

Het modetijdschrift heeft een shoot met Pharrell georganiseerd voor het juli issue en dat stond helemaal in het thema van z’n hoofdtooi. Hij droeg een verentooi die zijn inmiddels welbekende Vivienne Westwood hoedje even mocht vervangen voor een bijzonder goede shoot.

Helaas was alleen niet iedereen zo tevreden over het resultaat van de shoot. Enkele minuten nadat de foto online was geplaatst was het raak. Duizenden mensen zouden op verschillende social media hebben gereageerd dat de foto rascistisch en respectloos is. De hoofdtooi is anno 2014 namelijk nog steeds een heilig symbool voor de Amerikaanse indianen en dit zou dan ook niet als ‘trendy accessoire’ gebruikt kunnen worden.

Elle Magazine is zeer teleurgesteld over de gevolgen van de foto, maar hebben respect voor de meningen en begrijpen de ophef. Ook Pharrell biedt zijn oprechte excuses aan en zegt respect te hebben voor ieder ras en iedere cultuur.

Bekijk de cover van Pharrell voor Elle magazine hieronder.

  • Pharrel voor Elle Magazine

www.elleuk.com

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties