0

d7526790202169cc6a95b2c90dc7d063_1314478502Het dragen van leer is zo gewoon voor ons dat we er bijna niet stil bij staan dat het huid is van een dood dier. Als we er al bij nadenken, dan gaan we ervan uit dat het onderdeel is geweest van een koe of een schaap en dat ze op een ‘diervriendelijke’ manier om het leven zijn gebracht.

Nu heeft PETA in samenwerking met acteur Joaquin Phoenix een walgelijke video naar buiten gebracht: het is met recht een horrorfilm te noemen. Op de beelden is te zien dat honden (vaak van de straat) in China worden doodgeslagen om vervolgens te worden ontdaan van hun huid. Dit allemaal onder toeziend oog van andere honden die zitten opgesloten in hokken en hetzelfde lot wacht.

De huid van de dieren, die wereldwijd vanuit China geëxporteerd wordt, wordt vaak verwerkt in kleine lederwaren zoals handschoenen en speeltjes voor katten maar ook gebruikt voor afwerkingen van jassen. Doorgaans hebben wij als consumenten dus geen enkel idee dat we überhaupt hondenleer kopen. In China is het trouwens ook nog steeds mogelijk om dieren die gedood worden hun huid, straffeloos te mishandelen.

Wij hebben de film van PETA en Joaquin Phoenix, die zelf veganist is en helemaal geen dierlijke producten draagt of eet, gezien en onze maag draaide ervan om. Dit is letterlijk één van de meest walgelijke dingen die we ooit hebben gezien.

Het is absoluut niet iets waarvoor wij ons ogen dicht mogen doen, maar vanwege de heftige aard van het filmpje hebben we besloten ‘m niet op de site te delen. Wil je de video toch zien? Klik dan hier!

  • d7526790202169cc6a95b2c90dc7d063_1314478502

www.peta.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties