0

SHOCKING PC Hooftstraat shoppers zijn oneerlijke vindersBen jij een eerlijke vinder of neem je die portemonnee vol met geld toch mee naar huis? De mensen die winkelen in de PC Hooftstraat kozen verrassend genoeg voor het laatste.

Hoewel je zou denken dat de PC Hooftstraat shoppers zelf genoeg geld te besteden hebben, blijkt dat bezoekers van de luxe winkelstraat toch niet zo eerlijk zijn. Onderzoekers lieten in 16 steden in totaal 192 ‘verloren’ portemonnees achter om te kijken hoeveel mensen het gevonden geld naar een politiebureau zouden brengen. Amsterdam kwam er tijdens dit onderzoek helaas niet echt goed vanaf; met de PC Hooftstraat als dieptepuntje. Alle verloren portemonnees gingen met de vinder mee naar huis.

Onze hoofdstad eindigt in het onderzoek op de vierde plaats in de lijst van de meest eerlijke steden. En dat we niet hopeloos laatste zijn geworden, hebben we te danken aan wijken waar mensen niet meteen aan denken bij ‘eerlijke vinders’. De Pijp, West en Bijlmer haalden ons gemiddelde lekker omhoog; daar werden bijna alle gevonden portemonnees afgegeven. Over onterechte vooroordelen gesproken…

Lissabon bleek de meest oneerlijke stad te zijn. Slechts één portemonnee werd daar ingeleverd bij de politie. Door, jawel, een Nederlandse toerist. Kunnen we toch nog een beetje trots zijn op ons landje.

Zou Alessandra Ambrosio wel een eerlijke vinder zijn?

Zou Alessandra Ambrosio wel een eerlijke vinder zijn?

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties