0

Diversiteit in campagnesOndanks dat er verbetering opkomst is als het gaat om verschillende huidskleuren en verschillende maten in de mode industrie, zijn we nog ver van waar we moeten zijn. In plaats van uitzondering zou een gevarieerd beeld regel moeten zijn. Een onderzoek van website The Fashion Spot bewijst echter dat dit verre van het geval is.

The Fashion Spot onderzocht 577 van de campagnes voor zomer 2015 en de cijfers zijn op zijn zachts gezegd schrikbarend. In de campagnes, die van fast retailers tot de grote modehuizen uiteenliepen, waren in totaal 811 modellen gecast. Hiervan was 87,7% blank, de op één na best vertegenwoordigde achtergrond was Aziatisch met maar 5,7% van de modellen, donkere modellen maakten 5,1% van het totaal uit en latina’s maar 2,3%. Warenhuis Barney’s is het best op weg, maar liefst 40% van hun modellen was niet blank. Ook Burberry scoort goed met hun campagne met Jourdan Dunn en Naomi Campbell.

Als het over het figuur van de modellen gaat, zijn de cijfers even schrijnend: 99% van de gebruikte modellen had size sero dus maar 1% had een maatje meer. De plus-size modellen waren voornamelijk te zien in Swimsuits for All (Ashley Graham), Mango’s plus-size lijn Violetta (Candice Huffine). Samen met nog andere modellen schitterden deze twee dames trouwens ook in de #imnotanangel campagne van Lane Bryant.

Benieuwd naar de rest van de cijfers? Het hele onderzoek vind je hier

  • Diversiteit in campagnes 500

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties