0

FRANSDe 74-jarige couturier Frans Molenaar was vorige maand nog in topconditie, maar vorige week verslechterde de situatie van de Nederlandse modeontwerper plotsklaps wat uiteindelijk afgelopen vrijdag leidde tot zijn overlijden.

Vlak voor de kerst viel Frans Molenaar thuis van de trap toen hij een trede miste. De ontwerper hield daar een gebroken voet, enkele gebroken ribben en inwendig letsel aan over. Hierdoor moest hij de feestdagen noodgedwongen in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis ziekenhuis in Amsterdam doorbrengen. Volgens zijn assistente Mirjam Bax verslechterde de situatie vorige week waardoor de val de modeontwerper uiteindelijk fataal werd.

“Hij was er ernstiger aan toe dan we met de buitenwereld hebben gecommuniceerd”, gaf zijn personal assistant toe. Toch zou hij tot het laatst positief zijn gebleven en zelfs een dag voor het overlijden nog tegen zijn vrienden hebben gezegd: “Ik ben echt nog niet van plan om er tussenuit te knijpen hoor”.

De couturier, die maar liefst 99 modeshows gaf in Nederland, opende zijn eerste winkel in 1976 in Amsterdam. Door collega’s, vrienden en andere prominenten uit de modewereld werd Frans Molenaar een creatieve duizendpoot genoemd. De couturier ontwierp naast kleding ook glaswerk, fietsen, brillen, auto’s, een complete verflijn en urnen. “Eenvoud en tijdloosheid. De kunst van het weglaten, dat is mijn uitgangspunt en mijn visie”, zei Frans Molenaar over zijn stijl.

In mei van dit jaar zou Molenaar 75 jaar zijn geworden.

  • BP_21386329

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties