0

11049217_1587094831545368_1227400508_nEen aantal landen hebben de afgelopen tijd nieuwe wetten ingevoerd die moeten voorkomen dat modellen gevaarlijk dun worden. Onder andere Frankrijk wil zo zorgen voor gezondere werkomstandigheden voor de meiden. Een voormalig model verklaart dat, ondanks dat de intentie van de wetten goed is, ze absoluut niet het gewenste effect hebben.

In de New York Obeserver deed voormalig model Jennifer Sky uit de doeken dat de Franse wetten niet doen wat we allemaal hadden gehoopt. Ze sprak met een model dat op dit moment aan het werk is en zij vertelde haar dat de wetten worden omzeild. Agentschappen laten de modellen speciale onderbroeken dragen op de weegmomenten waar zij gewichten in hebben verstopt, zo lijkt het alsof ze een gezond gewicht hebben terwijl dit in feite niet zo is. Volgens het anonieme model worden er zelfs gewichten in de haren van modellen gestopt om aan het nieuwe gewichtcriterium te voldoen.

Jennifer vindt dan ook dat de wetten die zijn gebaseerd op gewicht en BMI niet voldoende zijn. Ook haar BMI zou te laag zijn geweest toen zij aan het werk was als model. Maar, gaat ze door, ze hield ontzettend van eten en sporten dus ongezond was het niet. Volgens haar zouden agentschappen gedwongen moeten worden om beter op hun minderjarige modellen te letten en ze betere begeleiding te bieden in plaats van deze wetten over het gewicht van modellen.

  • Alie
    Ook Allie Cradell (bekend van de reality show The Hills) wordt ervan 'beschuldigd' te dun te zijn.

(Beeld: www.instagram.com/alliekcradell)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties