0

H&M webshopIedereen heeft het wel eens meegemaakt: je bestelt iets online en bij aflevering blijkt het toch niet helemaal jouw ding te zijn. Verkeerde maat, verkeerde kleur, het kan zomaar gebeuren. En dus stuur je het terug naar de winkel. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft (!) van de modewebwinkels de regels van retourzendingen overtreedt.

Webshops blijken vaak te laat of een onjuist bedrag terug te betalen aan de klant. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Zij hebben 200 Nederlandse webwinkels onderzocht door bij elk drie verschillende bestellingen te plaatsen en deze terug te sturen binnen de wettelijke bedenktijd van twee dagen. Volgens de wet moet de shop dan binnen twee weken het aankoopbedrag terugbetalen, inclusief betaalde bezorgkosten als de bestelling in zijn geheel wordt geretourneerd.

Bij veel winkels gaat het op minstens één van die twee punten mis. Meer dan de helft betaalde de gertourneerde bestellingen te laat terug of kwam niet over de brug met verzendkosten. Soms duurde het werken of gaf de webverkoper een tegoedbon, terwijl het verplicht is het geld terug te geven. Webwinkels mét keurmerk doen het overigens niet beter dan webshops zonder keurmerk. De bond eist nu maatregelen.

  • H&M webshop

(Beeld: www.pinterest.com/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties