0

models 150Een tijdlang kende China nog geen mode-industrie, maar hier is de laatste jaren verandering in gekomen. Het land heeft nu een complete industrie van ontwerp tot eindproduct en de Chinese modeontwerpers voeren hun eigen merken en modelijnen. Het lijkt er dus op dat alles perfect verloopt, maar niets is minder waar.

De afgelopen dagen zijn er zo’n 60 buitenlandse modellen in China opgepakt omdat zij onder een toeristenvisum in het land verbleven waar zij eigenlijk een werkvisum hadden moeten aanvragen. Op dit moment zijn er zo’n vier modellen daadwerkelijk gearresteerd en de andere modellen zullen hoogstwaarschijnlijk het vliegtuig naar huis moeten pakken.

De modellen werden opgepakt nadat de politie hen in de val had gelokt met een nep casting. De dames die gearresteerd zijn, hebben in een poging tot vrijlating adressen van modellenappartementen vrijgegeven aan de politie. Daarom wordt hen nu geadviseerd om de deur niet te openen voor vreemden, hun telefoon niet op te nemen en de lichten in hun appartement beter niet meer aan kunnen doen in de avond.

  • models 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties