0

REVEAL Marc JacobsAfgelopen week ontstond er behoorlijk wat rumoer rondom het kantoor van Marc Jacobs. Wat was er aan de hand? De Amerikaanse ontwerper besloot een T-shirt uit de verkoop te halen nadat het shirt voor de nodige ophef had gezorgd.

Oeps! Moet Marc Jacobs gedacht hebben nadat hij ontdekte dat de afbeelding die op een tee geprint was volgens sommige verdacht veel leek op een albumcover van een Britse neo-naziband. De print is een afbeelding van twee legerlaarzen die in verband werd gebacht met de skinhead band Screwdriver, die een LP met soortgelijke afbeelding in 1987 uitbrachten.

Zoals we al zeiden, Oeps! Een woordvoerder van Marc Jacobs verklaarde tegen New York Magazine, “Het is ons ter oren gekomen dat de beelden op het shirt vergelijkbaar zijn met een albumhoes uit 1987. We willen ons totaal niet associëren met de band Screwdriver of hun uitgangspunten”. Het shirt is onmiddellijk uit de winkels en van de website gehaald!

Wel wordt het shirt nog steeds verkocht in de webshop van Saks Fifth Avenue. Bekijk het shirt hieronder en de albumhoes hieronder.

Marc by Marc Jacobs tee bij siksfithavenuecom

Marc by Marc Jacobs tee bij saksfifthavenue.com

De albumhoes van Screwdriver

De albumhoes van Screwdriver

www.saksfifthavenue.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties