0

SHOCKING Marc Jacobs gaat Louis Vuitton echt verlatenAfgelopen jaar heeft er een ware stoelendans plaatsgevonden in designerland. Zo verliet Raf Simons modehuis Jil Sander om aan de slag te gaan bij Dior en heeft Alexander Wang het roer bij Balenciaga overgenomen van Nicolas Ghesquière.

Over Marc Jacobs en zijn contract bij Louis Vuitton passeerden ook al de nodige geruchten de revue. Dit contract zou eind dit jaar ten einde lopen en op Marc Jacobs’ verzoek niet verlengd worden. Wat blijkt? Deze geruchten zijn waar! Na zestien jaar neemt de designer afscheid van het Franse modehuis om zich geheel op zijn eigen label te richten.

Vanmorgen vond zijn laatste show van Vuitton plaats en dat was een ode aan zijn grootste hits voor het modehuis én zijn grootste muzes zoals Coco Chanel, Emanuelle Alt en Madonna. De collectie bestaat enkel uit zwarte items, net als zijn eerste show voor het label. Het decor was samengesteld uit stukken van de afgelopen jaren zoals de caroussel, de roltrap, een lift, een fontein en een grote klok.

Wie het roer bij Louis Vuitton over gaat nemen, is nog niet bekend. Er werd gehint op Nicolas Ghesquière.

Marc Jacobs

Marc Jacobs

www.louisvuitton.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties