0

louis 150Racisme is en blijft een gevoelige kwestie, zo ondervond ook modehuis Louis Vuitton. Het merk is aangeklaagd door een voormalig medewerker die werkte in een shop-in-shop in het Britse warenhuis Selfridge’s.

Oliver Koffi heeft het Franse modehuis aangeklaagd vanwege uitspraken die zijn voormalig manager bij Louis Vuitton zou hebben gedaan. Deze manager zou flinke racistische uitspraken tegen de Afrikaanse Oliver hebben gedaan, als ”Black people are slaves who eat dirt off the floor”.

Volgens Koffi waren deze uitspraken niet ‘grappig’ bedoeld, maar deed hij ze op een koele en serieuze manier waardoor er een vijandige en intimiderende werksfeer ontstond. De beschuldigde manager heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en het bedrijf verlaten, maar houdt nog steeds vol dat hij de opmerkingen toch echt als grapje bedoeld had. Oliver gelooft hier niks van en klaagt Louis Vuitton nu dus aan voor racisme, discriminatie en intimidatie.

Een woordvoerder van Louis Vuitton reageerde op deze kwestie in de Britse krant The Mirror. ”Louis Vuitton has a zero-tolerance policy to harassment of any kind. This reported sentiment is in total violation of the Louis Vuitton Ethical charter. This issue was investigated, and the manager in question no longer works within the company.” Op 18 juli zal de rechtszaak aan de rechtbank worden gepresenteerd.

  • louis 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties