0

Celebrity Tweets 14-11-2013.Het is niet voor niets dat het woord ‘selfie‘ als woord van het jaar is verkozen in 2013. Alle celebrities en tienermeisjes maken de hele dag door ‘selfies’ voor op Instagram, Facebook of Twitter. Op zich lijkt het onschuldig, maar is het dat ook?

De Amerikaanse luizenexpert Marcy McQuillan beweert dat het aantal gevallen van hoofdluis in verband staat met de foto’s. ”Hoofdluizen verspreiden zich door direct hoofdcontact en jongeren steken tegenwoordig massaal hun hoofden bij elkaar om een selfie te maken met hun smartphone.”

Ook in Nederland kennen we het probleem. De woordvoerder van de Nederlandse Luizenkliniek vertelt dat het niet langer meer kleine kinderen zijn die het meest met de beestjes op hun hoofd rondlopen. Nee, tegenwoordig bestaat wel tachtig procent van alle mensen met luizen uit dames tussen de twaalf en twintig jaar oud.

Toch zijn de selfies niet de enige oorzaak, vertelt de woordvoerder. ”Niet alleen de selfies, maar ook het feit dat bij tieners lang los haar een musthave lijkt te zijn, in combinatie met het feit dat zij elkaar tegenwoordig standaard een hug geven en vaak bij elkaar op het scherm van de smartphone staren, draagt bij aan een explosie aan hoofdluisbesmettingen op het middelbaar onderwijs.”

Mochten wij een toekomst nog een selfie maken, dan denken we nog even een tweede keer na. Jij ook?

Celebrity Tweets 14-11-2013.

Selfie van Doutzen, Cara Delevigne en Candice Swanepoel.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties