0

angorawol konijnenEcht bont is not done en daarom gaan we ook voor een mooie fake fur variant. Gelukkig denken steeds meer mensen er zo over en kiezen ook sommige winkels en designers ervoor om niet langer echt bont te gebruiken en verkopen.

Maar wist je dat bij sommige wolsoorten de dieren net zo moeten lijden? Zo is het een goed idee om even twee keer na te denken voordat je die najaarstrui koopt van heerlijk zacht angora wol. De konijntjes die dit wol produceren worden namelijk op een afschuwelijke wijze behandeld.

Terwijl de beestjes nog leven, wordt het wol als het ware van hun lichaam afgetrokken en de konijnen krijsen het daarbij uit van de pijn. Vervolgens worden ze in kleine kooitjes terug gesmeten, waar de diertjes overduidelijk in shock zijn van de pijn die ze hebben geleden.

Het is sowieso natuurlijk belachelijk dat de konijnen zo behandeld worden, maar helemaal als je bedenkt dat er ook een alternatieve manier is om het angora wol te verkrijgen zónder dat de beestje gemarteld hoeven te worden. Je kunt de wol namelijk ook gewoon afscheren, maar dan gaat er een deel verloren en omdat angora wol zo duur is, kiezen veel boeren ervoor om langere stukken af te scheuren.

Hieronder kun je precies zien hoe de konijntjes worden gemarteld. We willen je wel even waarschuwen; wij hebben bijna een trauma opgelopen bij het zien van deze vreselijke beelden.

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties