0

150 kadoFashionista’s kunnen hun leven niet meer zonder online shoppen voorstellen, want het is namelijk dé perfecte manier om vanuit je luie stoel op een druilerige regenachtige dag op zoek te gaan naar de mooiste musthavesAls een stel blije kinderen kunnen we de hele dag uitkijken naar het pakketje dat door de postbode wordt gebracht.

Als we het pakketje in onze modische handjes hebben, dan wordt dat natuurlijk gelijk opengescheurd én soms meteen gepast. We staan er misschien niet heel vaak bij stil dat veel van deze online bestelde kledingstukken al gedragen zijn. Kortingscode.nl deed hier onderzoek naar onder 1050 mensen en het blijkt dat bijna één op de vier niet let op de eigen hygiëne tijdens het passen van kleding dat uit de webshop komt.

Dit betekent natuurlijk niet dat je online shoppen moet vermijden, maar wees je er wel van bewust dat je de kleding het beste kan wassen voordat je het aantrekt om te dragen; ook al heb je nog zo’n zin om meteen in je nieuwe outfit te shinen. “Doorgaans ondergaat retour verzonden kleding een kwaliteitscontrole, maar er glipt soms ook wel iets doorheen”, aldus Willem Nout van Kortingscode.nl. Slechts één kwart van de 1.050 ondervraagden wast kleding meteen nadat ze het binnen hebben gekregen en slechts 15% gaat eerst douchen voor het passen van de kleding.

“In lingeriewinkels bijvoorbeeld wordt vaak een voorschrift in het pashok opgehangen, waarbij de klant verzocht wordt om ondergoed of zwemkleding over het ondergoed te passen. Natuurlijk is de controle daar ook niet waterdicht, maar bij mensen thuis ontbreekt dit volledig”, aldus Nout. Daarnaast gaat één op de tien nog een stapje verder, want zij dragen de kledingstukken langer dan één dag voordat ze het weer retour terugsturen…

Conclusie: kleding dat je ontvangt van webshops kun je prima even passen, maar let even op of het goed schoon is en was het voordat je het écht gaat dragen!

  • 860ba0684f597c88c28effabd9062bb0

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties