0

SHOCKING Kind met donkere huid ingezet als slaaf bij modeshootModemagazines lijken soms geen lering te trekken uit shoots die nogal wat ophef veroorzaken. Zo verschijnen er anno 2013 nog steeds regelmatig beelden in modebladen die denigrerend zijn naar mensen met een donkere huidkleur.

Nu gaat DIVA Magazine zwaar over de schreef met een editorial genaamd Be My Slave. Hierin is een model te zien die letterlijk een kindslaaf in dienst heeft. Het jongetje is gehuld in witte vodden, moet op de grond slapen, het blanke model serveren en heeft op een foto zijn hoofd gebogen voor ‘zijn meester’.

Het model is gehuld in kleding van de Pakistaanse ontwerpster Aamna Aqeel die zelf veel invloed had op de shoot. Haar verklaring ervoor? Ze wou aandacht vestigen op kinderarbeid; de shoot beeldt volgens haar uit dat een rijke en hardwerkende dame een kind als bediende gebruikt (iets wat regelmatig voorkomt in Pakistan). Aqeel zegt zich daarnaast in te zetten voor een goed doel voor kinderen.

Dit is wat ons betreft geen excuus om de beelden goed te praten. Als je iets voor die kinderen wil doen, dan kan je dat beter anders aanpakken. Wat vinden jullie?

Bekijk de foto’s hieronder.

diva magazine be my slave 1

diva magazine be my slave 2

diva magazine be my slave 3

diva magazine be my slave 4

diva magazine be my slave 5

 

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties