0

150 CandiceWij vrouwen willen er altijd fabulous uit zien en we doen er dan ook alles aan om weer helemaal bikini fit te worden. We duiken massaal de sportschool in, letten goed op ons eten én gaan voordat we op vakantie allemaal aan de wax. Maar, naast dat het juist haartjes laat verdwijnen, zijn er meer bijkomstigheden bij een bikiniwax.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk zo te zijn dat de kans op een SOA vergroot wordt door de bikini wax (!). Er zijn verschillende oorzaken voor; zo kan het verwijderen van het schaamhaar zorgen voor beschadigingen aan de huid en de slijmvliezen rond de vagina. Maar ook de hars kan infecties veroorzaken én door het waxen kunnen er wondjes op de huid rondom de vagina ontstaan.

Deze wondjes kunnen vrij snel ontsteken en de meeste vrouwen zijn hier nalatig in onder het motto van ‘het gaat vanzelf wel weg’. Niet dus. Oppassen geblazen dus en even goed op blijven letten.

Het onderzoek kun je misschien het beste toch met een korreltje zout te nemen, want een funny bijkomstigheid is namelijk dat de vrouwen die zich überhaupt laten waxen vaker seks hebben én dat met meer verschillende bedpartners hebben dan de vrouwen die geen bikini wax laten doen.

Ga jij nu nog waxen deze zomer?

  • Candicee
    Zou Candice Swanepoel oppassen met haar bikini-waxes?

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties