0

DEVILWe kennen het allemaal, we hebben een stressvolle en drukke baan. Ooit wel eens gedacht dat jouw werk nog eens “je dood” zou worden? Je bent niet de enige en uit onderzoek gedaan door de British Heart Foundation blijkt die gedachte helemaal zo gek nog niet.

Een groot deel van de werkende mensen, zo’n 40%, geeft aan dat hun baan een negatieve invloed heeft op hun leven. Meer dan de helft van de mensen die mee deden aan het onderzoek voelen zich gestresst als resultaat van hun werk en één derde geeft aan dikker te zijn geworden vanwege hun baan. Miljoenen werkers geven hiermee aan dat hun baan ervoor zorgt dat ze zich moe, gestresst en dik voelen. De drukke baan zorgt voor een slecht dieet, weinig tijd om te sporten en is een oorzaak van overmatig alcohol gebruik en veel roken.

De British Heart Foundation zegt dat de druk van het werk de oorzaak is van hoge bloeddruk, problemen met het hart en zelfs de oorzaak is van hartaanvallen. De organisatie roept daarom bazen op om de gezondheid op het werk prioriteit nummer één te maken. Elke dag zouden er tien minuten besteed moeten worden aan positieve veranderingen waardoor er minder hartaandoeningen dankzij het werk ontstaan.

  • 122d117b01bf75d24820b83186e7fbf9

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties