0

fhfriajdmt6axjrwfewoEen wereld zonder photoshop, zou die nog wel kunnen bestaan. Precies 25 jaar geleden kwam de eerste versie van Photoshop op de markt. Het programma gemaakt door Thomas Knoll werd door hem ontwikkelt om foto’s op de computer op te lichten en helderder te maken.

Sindsdien ging het hard met de ontwikkeling van het programma. Zo hard dat we bijna geen origineel beeld meer voorgeschoteld krijgen. Maar, er gaat ook regelmatig iets fout. Zo af en toe gaan er beeldbewerkers aan de slag die nogal photoshop-happy worden waardoor ze doorschieten in het bewerken van een foto waardoor er nog wel eens een arm of been afgeshopt wordt.

Zo af en toe duikt er origineel beeld op van celebs. Gisteren lekte een ongeretoucheerde foto van Beyoncé en ook Justin Bieber werd voor zijn onderbroeken shoot voor Calvin Klein digitaal opgepompt. Hoewel wij ons niet kunnen voorstellen dat deze twee beroemdheden blij zijn met de opgedoken foto’s zijn er ook celebs die bewust kiezen voor ongeretoucheerd materiaal.

Topmodel Cindy Crawford was afgelopen week trending topic toen zij een onbewerkte foto van zichzelf liet plaatsen in Marie Claire. Haar beweegredenen om ongeretoucherd op de pagina’s van het modetijdschrift te plaatsen waren simpel. “Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen en laten zien dat jezelf moet accepteren zoals je bent.”

Bekijk een paar photoshopblunders en ongeretoucheerde beelden hieronder.

  • 1506873_577263665744462_9139897943228652636_n
  • ojr97colnwimvkoywwfw
  • LOreal-Avertisement-Infallible-Never-Fail-Lipcolour-24-Hours-24-Shad-032563-1

(Beeld: www.marieclaire.com)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties