0

Boerenkool niet gezond?Boerenkool is al jaren traditionele Hollandse pot. Een jaar of twee geleden werd deze bijna vergeten groente echter ontdekt door een paar hippe voedingsdeskundigen die erachter kwamen dat het ‘super’ eigenschappen heeft. Fast forward naar 2015 en boerenkool is weer overal te vinden.

Van stamppot tot smoothie tot chips, werkelijk alles kan je doen met boerenkool en we slikken het als zoete koek, want wie wil er nou geen super krachten binnen krijgen? Maar ook bij groentes kan de reis naar eeuwig roem een keerzijde hebben. Kritische diëtisten trekken namelijk in twijfel of boerenkool wel echt zo gezond is.

Zo zou boerenkool alarmerende hoeveelheden van metalen bevatten. Vooral hoge gehaltes thallium zijn zorgwekkend, deze stof is onder andere te vinden in rattengif. Maar er zijn ook absurd hoge gehaltes nikkel, lood en aluminium in de groente gevonden. Allemaal stoffen die de bladeren opnemen uit de grond.

Het binnenkrijgen van zoveel metalen en met name thallium zijn moeheid, spijsverteringsproblemen en kunnen zelfs hartproblemen zijn.

  • Boerenkool niet gezond?

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties