0

Ashley GrahamAfgelopen week was het GROOT nieuws: na de aubergine emoji werd ook de hashtag #curvy door Instagram in de ban gedaan. Zelf vond het sociale medium dat ze daar een gegronde reden voor hadden. Het is namelijk een hashtag die veel gebruikt wordt onder erotisch getint foto’s (net zoals de aubergine).

Maar de modewereld komt in opstand, #curvy wordt in ‘onze’ wereld namelijk gebruikt voor body empowering en het promoten van diverse lichaamstypen. Zij vinden het dus pijnlijk en schrijnend, dat er niet meer op deze hashtag gezocht kan worden (foto’s kunnen hier overigens nog wel mee gehastagd worden). Met name omdat hashtags als #skinny wél mogen blijven.

Curvy één van de weinige positief geladen woorden om vrouwen met een maatje meer te omschrijven, aldus de plus size community. Wat ook bijdraagt aan de positieve lading van het woord, is dat het wordt gebruikt om vrouwen met uiteenlopende vormen te omschrijven: van Beyoncé tot actrice Melissa McCarthy. Het woord beschrijft dan ook eerder een algemeen idee van schoonheid, dan een specifiek lichaamstype.

Vrouwen van over de hele wereld voelen zich tekortgedaan door de ban op #curvy. Er zijn dan ook meerdere ‘anti bewegingen’ opgekomen, waarvan #bringbackcurvy er één is.

  • Ashley Graham
    @theashleygraham: Happy Independence Day!!! with my girls @marquitapring & @juliehenderson32 #iamsizesexy @aldawomen

(Beeld: www.instagram.com/theashleygraham)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties