0

Avelon lookbookHet Nederlandse label Avelon had het helemaal gemaakt in de internationale modewereld: sterren als Lady Gaga werden gespot in de ontwerpen en dat maakt het dan ook extra pijnlijk en jammer dat Avelon opnieuw failliet wordt verklaard.

Het label dat zich in het bijzonder focuste op lederen en stoere items is een aantal jaar geleden al failliet verklaard, maar met een nieuwe hoofddesigner na de doorstart moest het helemaal goed gaan komen. In eerste instantie leek Erik Frenken inderdaad het tij te kunnen keren bij Avelon, maar nu, vier jaar later zit het bedrijf opnieuw te diep in de problemen om er zomaar uit te komen. Erik, die hiervoor vier jaar hoofddesigner was bij de vrouwenlijn van Viktor & Rolf, heeft per e-mail gereageerd op het faillissement. Daarin geeft hij aan hoopvol te zijn:

In principe komt het erop neer dat we op dit moment moeite hebben de groei te financieren. Daarnaast hebben we zoals velen binnen de branche te maken met winkeliers die het zwaar hebben. We werken hard aan een doorstart en zijn samen met onze investeerder vol vertrouwen. Met verkooppunten wereldwijd is er voldoende draagvlak om Avelon tot een groot succes te maken.”

SpicePR voegt daaraan toe dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat het label een doorstart zal maken, dat dat vaker gebeurt in de modewereld en dat het daarna weer goed kan komen met het label. Helaas zal de aangekondigde Avelon winkel in de Negen Straatjes van Amsterdam door het faillissement voorlopig uitblijven.

  • Avelon lookbook 2
    Uit het Avelon lookbook AW15

(Beeld: www.avelon.me)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties