0

Cannes hoge hakken banKortgeleden werd al bekend dat het Cannes Film Festival de sterren op de rode loper verbiedt om selfie’s te maken terwijl ze op de red carpet vertoeven. Maar, er blijkt dat het Cannes Film Festival meer strenge regels erop nahoudt en de laatste is nogal middeleeuws en vooral een beetje vrouwonvriendelijk.

Het is op het rode tapijtje van Cannes namelijk verboden voor vrouwen om platte schoenen te dragen! Dat er een dresscode is voor het Franse festival is natuurlijk begrijpelijk, maar tijdens de screening van de film Carol afgelopen zondag schijnen verschillende vrouwen door de organisatie van de red carpet te zijn gestuurd. De vrouwen hadden hun ongemakkelijke hoge pumps ingeruild voor een elegant plat schoentje, maar dat kon volgens het Cannes Film Festival niet door de beugel.

De regel zou al jaren gelden op het festival, maar op Twitter ging het direct los. Ook de sterren van het festival hebben van zich laten horen. Zo zei Emily Blunt tegen de pers: “I think everyone should wear flats, to be honest. We shouldn’t wear high heels anymore. That’s just my point of view I prefer to wear Converse sneakers. That’s very disappointing.” Maar ook de mannen kwamen tegen de regel in opstand. Zo dreigen Denis Villeneuve, Benicio Del Toro en Josh Brolin de rode loper op te stappen in hoge hakken.

Emily Blunt op het fancy festival in All Stars en Benicio Del Toro in killer heels? Dit kan nog wel eens heel interessant worden. Stay tuned.

(Beeld: www.instagram.com)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties