0

hermes tasHet Franse modehuis Hermès krijgt de laatste tijd veel kritiek. Was daar eerst Jane Birkin die niet langer haar naam aan het merk gekoppeld wilt zien, nu hebben de dierenrechtenorganisaties GAIA en PETA actie gevoerd tegen Hermès.

Achter de productie van de handtassen, riemen en horlogebandjes zou namelijk ontzettend veel dierenleed schuilgaan. Dit blijkt uit een recente onthulling van PETA waarin te zien was hoe een manager de nek van alligators open zaagde. Na deze poging van ‘slachten’ blijven veel van de beesten nog minutenlang in leven. De krokodillen en alligators zouden ook in leven worden gehouden zonder zonlicht, frisse lucht, schoon water of medische zorgen.

Het gezicht van de actie was model en TV-presentatrice Lesley-Ann Poppe, die werd gebodypaint als krokodil. Samen met GAIA en PETA voerde ze actie bij de Hermès winkel in Brussel.

Gister werd ook bekend dat Hermès een website speciaal voor mannenmode heeft gelanceerd. Het online platform, genaamd Le MANIfeste, is bedoeld om de mannenmodelijn van Hermès meer onder de aandacht te brengen.

Bekijk de foto’s van het protest hieronder.

  • Hermes 1
  • Hermes 2
  • hermes tas

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties