0

SHOCKING Numero biedt geen excuses aan voor omstreden shootJe zou kunnen denken dat tijdschriften inmiddels wel op hun tenen lopen vanwege de kritiek die ze regelmatig krijgen over shoots met een discriminerend tintje. Helaas is niets minder waar.

In het maartnummer van Numéro is een shoot te zien genaamd African Queen. Hiervoor is het blanke model Ondria Hardin flink in de bruine verf gezet om haar witte huid te verbergen. En daar was niet iedereen blij mee, omdat het racistisch zou zijn.

Numéro probeert in een brief aan de krant Huffington Post haar excuses te bieden, maar dit lijkt niet helemaal te lukken. Zij leggen de schuld compleet neer bij de fotograaf die volgens hen alle creatieve vrijheid heeft gekregen, iets wat het blad altijd geeft aan hun fotografen.

Daarnaast vinden ze dat hun sowieso niks te verwijten valt, omdat ze regelmatig ‘black models’ op de cover van hun blad plaatsen. “This demonstrates the completely inappropriate nature of the accusations made against our magazine, deeply committed to the respect for differences, tolerance and more generally to non-discrimination.”

Fotograaf Sebastian Kim is zich ook van geen kwaad bewust. Hij zegt dat hij zich heeft laten inspireren door dames als Talitha Getty en Marisa Berenson; beide blanke vrouwen nogal hielden van zonnebaden en een liefde voor Noord-Afrika (Marokko) hadden.

Bekijk de shoot hieronder. Kan dit of niet?

numero maart 2013

numero maart 2013

numero maart 2013

numero maart 2013

numero maart 2013

www.numero-magazine.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties