0

150De kerstdagen zitten er weer op en we kunnen hier en daar constateren dat de kilootjes er weer bij aan zijn gekomen. Dit maakt natuurlijk niet zo heel veel uit, maar voor sommigen kan dit een zeer vervelend probleem zijn.

Familieleden weten bijvoorbeeld elke keer weer jouw gewicht het gespreksonderwerp van de dag te maken en daar zit je nou ook niet echt op te wachten. De volgende keer dat dit je overkomt laat je dit artikel zien, want uit een onderzoek van de Waterloo universiteit in California heeft geconcludeerd dat de support en advies van onze familieleden, vrienden en partners veel meer effect hebben op onze lichamen dan dat we eigenlijk denken.

Voor het onderzoek zijn een team van psychologen aan de slag gegaan en hebben vrouwen gevraagd hoe ze over hun gewicht denken. Vijf maanden later vroegen de psychologen aan de deelneemsters of ze met hun familie hadden gepraat over hun zorgen en hoe ze daarop reageerden. Drie maanden later werden de vrouwen weer gewogen.

Hieruit bleek dat de vrouwen die familieleden hadden die hun accepteerden zoals ze waren, veel makkelijker konden afvallen en een gezonde levensstijl konden aannemen. De vrouwen die geen positieve reacties kregen en deze reacties accepteerden, kwamen juist meer kilo’s aan. “Lots of research finds that social support improves our health. An important part of social support is feeling that our loved ones accept us just the way we are,” aldus Professor Christine Logel.

Zo zie je maar weer: positiviteit is key

  • 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties