0

gojibessen 150Tegenwoordig kun je niet meer om de superfoods heen. Het is een regelrechte trend geworden en je ziet ze in steeds meer winkels verschijnen. De Consumentenbond besloot om eens onderzoek te doen naar bepaalde superfoods en wat bleek? De helft van de etiketten blijken fouten te bevatten.

De Consumentenbond nam voor de Gezondgids van juni 2014 acht superfoods onder de loep die op de verpakking veel beloftes doen over de voedingswaarde. De helft van de onderzochte producten maken dit niet waar. Zo zouden de incabessen van Healthy Planet ‘boordevol vitamines’ zitten, maar als mensen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van sommige van die vitamines willen komen, zouden ze kilo’s van deze bessen moeten eten.

Ook Planetbio (macapoeder), Terrasana (cacoanibs) en Kruidvat (tarwegraspoeder) maken hun beloftes niet waar. Bij alle drie de producten wordt de hoeveelheid vitamines of mineralen erg overdreven. Het onderzoek van de Consumentenbond is wel ergens goed voor geweest, want de meeste fabrikanten hebben beloofd het etiket te zullen gaan aanpassen.

Wil je binnenkort dus één van deze superfoods aanschaffen? Bedenk dan dat je ook nog ander voedsel moet eten om aan die dagelijkse hoeveelheid vitamines te komen!

  • gojibessen 500

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties