0

JOURDAN DUNNVogue UK heeft blijkbaar een goed voornemen waar ze zich in 2015 aan willen houden. In 2002 poseerde Naomi Campbell op de cover van Vogue UK en sindsdien heeft het magazine 146 issues uitgebracht, maar op geen één van deze uitgaven koos de modebijbel opnieuw voor een solo cover met een donker model. Tot nu!

In 2014 straalden Cara Delevingne en Kate Moss maar liefst twee keer op het modetijdschrift en werden ook collega’s Georgia May Jagger, Kate Upton en Freja Beha Erichsen door Vogue UK op de cover geplaatst. Maar Britse beauty Jourdan Dunn, die net zo bekend is als haar collega’s, werd nu pas door het magazine gevraagd. Hiermee is zij het eerste donkere model dat in 12 jaar tijd na Naomi solo de cover van de modebijbel siert.

De Britse Vogue plaatste een overzicht van haar covers op Instagram en alle modellen die in 2014 de sterren waren van Vogue UK hadden één ding in gemeen: het zijn allemaal blanke vrouwen.

De cover komt een week nadat Burberry een campagne met Jourdan Dunn lanceerde, waarin het donkere model samen met Naomi Campbell in te zien is. Deze campagne was al even bijzonder omdat dit de eerste keer is dat het Britse Burberry kiest voor twee donkere modellen voor hun campagne.

  • I'm so Happy to finally say I'M ON THE COVER OF BRITISH VOGUE!!!Thank you @britishvogue ,Patrick Demarchelier and Kate P
    I'm so Happy to finally say I'M ON THE COVER OF BRITISH VOGUE!!!Thank you @britishvogue ,Patrick Demarchelier and Kate Phelan for making this happen and also thank you all for the Love and Support it means everything to me
  • Happy New Year! As we begin 2015, look back at 2014's Vogue covers
    Happy New Year! As we begin 2015, look back at 2014's Vogue covers

www.instagram.com/britishvogue

(Beeld: www.instagram.com/officialjdunn)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties