0

Agnes hedengardDat de modewereld soms hard en gemeen kan zijn, is inmiddels bekend. Toch komen er af en toe verhalen naar buiten die ook ons nog steeds doen verbazen. Neem nou het verhaal van de Zweedse Agnes Hedengard. Zij kreeg na vijf jaar modellenwerk ineens van opdrachtgevers te horen dat ze te dik zou zijn.

Ze wist niet wat ze hoorde toen haar werd verteld dat ze te veel vet op de heupen zou hebben. Agnes is namelijk super dun en sinds haar 14e al een veelgevraagd model. Ze besloot daarom actie te ondernemen en slaat terug met een YouTube-video. Hierin zien we Agnes in bikini voor de spiegel staan en houdt ze de mode-industrie letterlijk een spiegel voor.

Agnes krijgt steeds minder klussen toegewezen, omdat verschillende bureaus haar billen ‘te prominent aanwezig’ vinden. Het schokkende is dat Agnes een BMI van 17,5 (19 is normaal) heeft en dus eigenlijk ondergewicht heeft. “Ik vind het absurd. Ik, te dik? Ja, ik ben echt te dik voor de modewereld. Hou van jezelf en laat niemand je iets wijsmaken”, aldus Agnes.

A photo posted by Agnes Hedengård (@hedengard) on

(Beeld: www.instagram.com/hedengard/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties