0

red magazine nederland stop 150Het gaat niet zo goed in tijdschriftenland. Bij Sanoma staan diverse titels in de etalage: zelfs gevestigde en bekende bladen als Grazia en Marie Claire staan in de verkoop. Maar niet alleen met déze magazines gaat het niet zo goed.

Hearst, de uitgever van tijdschriften als ELLE en Cosmopolitan, heeft nu ook besloten de handdoek in de ring te gooien voor Red. Hoofdredactrice Lenny Gerdes maakte dit gisteravond bekend op Twitter. In juli zal het laatste nummer in de winkels liggen.

“We hebben veel geld, effort, tijd, aandacht en energie in Red gestoken. Maar op een gegeven moment moesten we de conclusie trekken: het gaat niet meer”, aldus Luc van Os, directeur van Hearst Nederland.

Met het aantal lezers zou het wel goed gaan, er was zelfs regelmatig een stijging van de oplage, maar de grote internationale adverteerders bleven weg. “En je kunt een titel alleen optimaal voeren als er ook voldoende interesse is van de adverteerder. Het is heel vervelend, maar we moeten realistisch zijn.”

Vorig jaar werd al een deel van de redactie geschrapt van Red, dat sinds 10 jaar in Nederland verkrijgbaar is.

  • 110201-Red-Magazine

www.red.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties