0

SHOCKING Dit merk verkocht echt bont als nepbontBont is voor heel veel mensen not done en dat is niet zo gek ook, mede omdat er genoeg synthetische alternatieven zijn. Maar nu blijkt dat, zelfs als je er bewust voor kiest om niet écht bont te dragen, je zonder dat je het door hebt met een dierenvelletje op je lichaam kunt lopen.

Het Duitse merk Tom Tailor verkocht een muts en beweerde dat deze bezet was met nepbont, terwijl er een echt dierenvelletje verwerkt was in de hoed. Dierenrechtenorganisatie Animals’ Liberty vertrouwde het niet helemaal en liet de muts onderzoeken. Zij kwamen tot de conclusie dat er kattenbont gebruikt was.

Nadat Tom Tailor de muts zelf onder loep nam, kwamen ze tot de ontdekking dat er wasbeerhondenbont in verwerkt was. De muts is inmiddels uit de collectie gehaald en mensen die ‘m gekocht hebben, kunnen de hoed terugbrengen naar de winkel en krijgen hun geld retour.

Animals’ Liberty onthult dat het niet de eerste keer is dat mensen iets voorgeschoteld krijgen als nepbont terwijl het om echt bont gaat. “De huid van wasbeerhonden en katten wordt vaak gebruikt als nepbont in de modebranche”, zegt de organisatie op Facebook.

tom tailor

www.tom-tailor-group.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties