0

Actress Tara Reid on vacatins in Los Cabos, MexicoVeel vrouwen hebben er last van: cellulitis. Een sinaasappelhuidje wordt het ook wel genoemd omdat de huid op de dijen, billen of andere plekken op het lichaam ‘deukjes’ vertoont en het daardoor sterk op de schil van de citrusvrucht lijkt.

Maar wat is het nu echt? De naam ‘cellulitis’ is eind jaren zestig verzonnen door de Europeanen in salons en spa’s om de sinaasappelhuid te kunnen verklaren. Mensen dachten dat het ontstond door een te hoog vetgehalte en zagen het als een een gat in de markt; de anti-cellulitiscrèmes popten als paddenstoelen uit de grond. Echter bestaat ‘cellulitis’ eigenlijk helemaal niet, het is namelijk een huidprobleem genaamd spieratrofie.

Spieratrofie zorgt ervoor dat de laag van spieren onder de huid zwak wordt en daardoor geen stand meer houdt. Hierdoor komt de huid los en ontstaan er de bobbeltjes die we kennen als cellulitis. Laten we meteen ook even alle andere fabels uit de wereld helpen…

1. Cellulitis wordt niet veroorzaakt door vet! Een liposuctie, diëten of zelfs het smeren van crèmes heeft daarom geen enkele zin.

2. Behandelingen in een spa of salon kunnen gevaarlijk voor je zijn en hebben geen effect op je sinaasappelhuidje. Door zo’n anti-cellulitisbehandeling kun je namelijk littekenweefsel ontwikkelen en daar kun je nooit meer van af komen.

3. De aandoening is niet genetisch, je hebt het dus niet van je ouders en je geeft het ook niet door aan je kinderen.

4. Doordat vet geen oorzaak is van cellulitis, hebben niet alleen dikke mensen het. Zelfs de dunste meisjes kunnen er last van krijgen.

5. Je kan wél goedkoop van cellulitis afkomen! Het trainen van de spieren in de aangedane zones (waardoor de spieren dus niet meer zwak zijn en weer aan de oppervlak van de huid komen) zorgt ervoor dat de bobbeltjes verdwijnen. Dit kan natuurlijk ook gewoon thuis.

Actrice Tara Reid heeft ook last van cellulitis

American Pie-actrice Tara Reid heeft ook last van cellulitis

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties