0

student 150Elk jaar lijkt er wel weer een nieuwe rage te zijn op het gebied van afvallen. Helaas lijken de diëten steeds gevaarlijker te worden voor de gezondheid en begint de zorg om het perfecte lichaam bij vrouwen steeds eerder.

De allernieuwste trend onder jonge vrouwen is nu ‘drunkorexia’ meldt het Parool: een eetstoornis waarbij studentes doordeweeks heel weinig eten om in het weekend veel te kunnen drinken én op gewicht te blijven. In hun artikel praten zij onder andere met een meisje die al twee jaar onder de ziekte lijdt. Hierin vertelt zij hoe zij in haar eerste studentenjaar aankwam en daar op pijnlijke wijze mee werd geconfronteerd.

Sindsdien is er bij haar een knop om gegaan en probeert zij, en veel studentes met haar, doordeweeks zo min mogelijk te eten en veel te sporten, zodat ze in het weekend wel met de rest van haar vriendinnen mee kan drinken.

Een gevaarlijke combinatie vindt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid. Zonder voedsel die de alcoholinname in het bloed vertraagt, is er namelijk een veel grotere kans op bewusteloosheid en zelfs alcoholvergiftiging. Hoeveel vrouwelijke studenten onder deze ziekte lijden is nog niet bekend.

  • student

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties