0

devil wears prada shopping 150Exclusieve designers, grote winkelketens en kleine boetiekjes: allemaal proberen ze je constant te verleiden tot het doen van aankopen. En dan zwijgen we nog over de opdringerige tactieken van webshops. De high end winkels hebben nu een nieuw foefje ontdekt om jou je geld te laten besteden!

Er is namelijk een bedrag dat wij tegenwoordig ‘redelijk’ vinden om uit te geven aan een iets duurder label. Dit bedrag is voor de Britten 300 pond (ongeveer €421). Het bedrag is volledig psychologisch bepaald en zal voor Nederlanders dus rond de €300 liggen.

Waarom dit zo is? Omdat alles rond die prijsklasse nog enigszins te rationaliseren is. Aan de ene kant is het bedrag hoog genoeg om over na te denken voordat je de aankoop doet en aan de andere kant is het geen bizarre hoeveelheid geld dat je de uitgave niet meer kan goed praten. Deze range houdt dus precies het midden tussen betaalbaar en goede kwaliteit.

Dit psychologische spelletje gaat vervolgens aan de haal met vrouwen uit de middenklasse die de aankopen zien als ‘beloningen’ of ‘een investering‘. Zij schijnen volgens het onderzoek het meest gevoelig te zijn voor de manipulatie.

Ze worden steeds listiger die verkopers, kijk met ons mee welke items je in de affordable luxury klasse kan scoren.

Heb je zin om verder te shoppen? Bekijk dan in ons webshop overzicht de leukste online shops.

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties