0

mattijs van bergen 150Het is de droom van iedere Nederlandse modeontwerper dat de kleding die zij maken, gedragen wordt door Koningin Máxima. Het overkwam Mattijs van Bergen zelfs een paar keer. In 2012 sleepte hij tevens de Dutch Fashion Award binnen. Helaas gaat het zakelijk nu niet zo goed met de Nederlandse designer.

Het gaat zelfs zo slecht dat hij genoodzaakt is te stoppen met zijn modelabel, bevestigt hij aan de Telegraaf. Dankzij het slechte economische klimaat en de tegenvallende verkoop, kan hij niet anders dan de handdoek in de ring gooien.

Wat de plannen zijn van Mattijs van Bergen, kan hij nog niet delen. Wel deelde hij de volgende brief:

Lieve collega’s, vrienden, geïnteresseerden,

Via dit schrijven wil ik je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rond mijn label MATTIJS. Het was me zoveel liever geweest als dit een lichte ansichtkaart was geweest, met een beeld van een van mijn jurken tegen een avondlucht, met een korte regel over de kracht van schoonheid en al mijn liefs. Maar helaas schrijf ik je met nieuws van een andere orde. Ik ben genoodzaakt mijn werkzaamheden rond het label MATTIJS stop te zetten. Een lastige financiële start en uitblijvende groei nopen mij daartoe. Dat doet mij verdriet. Want ik denk aan de prachtige successen, ik denk aan de betoverende shows, aan de prachtige vrouwen die ik gelukkig heb gezien in wat we maakten en ik denk aan het getalenteerde team waarmee ik dit alles heb kunnen realiseren. De tien collecties die we maakten zweven voor mijn geestesoog en ik kan niet anders zeggen dan dat het verbijsterend is dat het toch niet gelukt is dit label tot een commercieel succes te maken.
De vragen die dat oproept over de huidige modemarkt, de positie van onafhankelijke ontwerpers en het stormachtige klimaat waarin mode nu verkeert, zijn wellicht voor een ander moment. Inmiddels heb ik een aantal ideeën ontwikkeld over wat eronder andere nodig zou zijn om mijn werk als ontwerper wel tot een nieuw succesvol business model te laten groeien. Zoekend naar een nieuwe waarde en herwaardering van kleding en creativiteit in de modesector.
Voor nu rest mij mijn dankbaarheid en trots te tonen. Aan alle mensen die mij steun hebben verleend, die zijn meegereisd met mijn dromen over wat MATTIJS belichamen kon. Aan iedereen die uit vriendschap, liefde en avontuur heeft meegeleefd, meegedacht en meegemaakt.

Ik verlaat de mode niet. Daarvoor houd ik veel te veel van het vak, zelfs nu, in deze tijden van verandering, blijf ik dat voelen. Ik bezin mij nu dan ook op welke wijze ik in de toekomst weer werk zal maken. Ik hoop op korte termijn met nieuwe plannen naar buiten te komen.

Met liefde,
Mattijs van Bergen

  • 10580016_10152737241071060_2478914435870151196_n

(Beeld: www.facebook.com/mattijsvanbergen)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties