0

Liu WeiWe kunnen allemaal nog wel het protest tijdens de Chanel show herinneren. Modellen liepen met grote pamfletten en spandoeken met feministische leuzen. Het was een geweldige zet van Karl Lagerfeld en iets wat we nog niet eerder hadden gezien.

Tijdens China Fashion Week had designer Liu Wei ook een flink statement te maken. Alle modellen van de ontwerpster waren op het einde van de show gehuld in zusteruniformen en ze hadden mondkapjes voor hun mond. Daarnaast hielden ze paraplu’s in hun handen met neppe bloedspetters erop en liep er een model in het midden met een lange bloederige sluier.

Dit klinkt natuurlijk alles behalve fashion approved, maar dit was voor Liu Wei en de modellen een manier om de mensen die protesteren voor een democratie in Hong Kong, een hart onder de riem te steken. Helaas was de Chinese overheid hier snel al van op de hoogte en liet de ontwerpster en modellen arresteren.

Gelukkig wisten de genodigden foto’s te maken van het event en de foto’s werden al snel verspreid op het internet. De modellen zijn weer thuis, maar er is nog niets vernomen van Liu Wei. De ontwerpster is heel erg gewaardeerd voor haar werk in China en won in het verleden ook al meerdere prijzen. Nu maar hopen dat ze snel wordt vrijgelaten.

Bekijk de foto van de show hieronder.

  • B1gSfHCCEAAej0S
    @shaojiang: Umbrella fashion show interrupted in Beijing, designer Liu Meng 刘萌 and models seized by police

(Beeld: Twitter)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties