0

frida 150Er lijkt maar geen eind te komen aan de interne veranderingen bij de verschillende modehuizen. Designers verlaten het merk waar zij jaren in dienst waren voor een nieuwe uitdaging en ook bij modehuis Gucci zullen er volgend jaar aardig wat veranderingen plaats gaan vinden.

Frida Giannini, de vrouw die al tien jaar verantwoordelijk is voor de prachtige ontwerpen van Gucci, zal nog maar slechts één collectie gaan creëren. Alleen nog de herfst- en wintercollectie die in februari zal worden geshowd, zal door de hoofdontwerpster ontworpen worden en daarna verlaat zij definitief het Italiaanse modehuis. Giannini is altijd vaag geweest over haar vertrek, toen eerder dit jaar het gerucht al de ronde ging noemde zij dit “raar en onbelangrijk om officieel te ontkennen”. Daarentegen zei ze ook weer dat ze graag de scepter wilde overdragen aan een jongere generatie.

Niet alleen gaat de modeontwerpster Gucci verlaten, ook de directeur van het Italiaanse modehuis zien we in 2015 niet meer terug. Patrizio di Marco zal vanaf 1 januari opgevolgd worden door de zakenman Marco Bizzari. De reden voor de keuze om de twee te laten gaan, is dat Gucci een ‘boost’ nodig zou hebben. Welke designer hiervoor gaat zorgen, is nog niet bekend maar wordt vervolgd zodra wij meer weten.

  • frida

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties