0

Birkin tasAls je een bekende filmster bent en je kan maar geen mooie tas vinden, dan klop je natuurlijk gewoon aan bij Hermès. Dit label voor luxe lederen items ontwerpt dan een tas speciaal voor jou. Vervolgens wordt het een wereldwijde hit met wachtlijsten van hier tot Tokio.

Dit overkwam Jane Birkin, een Hollywood sensatie sinds de swingende jaren ’60. Nu, decennia later, lijkt ze daar alleen toch niet zo blij mee te zijn. Naar aanleiding van een akelige PETA documentaire heeft de actrice namelijk bekend gemaakt dat zij niet wilt dat haar naam nog langer aan de iconische tas wordt verbonden. In die documentaire wordt gefilmd op een krokodillenboerderij. Er wordt getoond hoe de beesten geslacht worden voor hun huid en it ain’t pretty.

Birkin bracht hierop een officieel statement uit, waarin ze verklaarde niet langer geassocieerd te willen worden met de tas, die ook in krokodillenleer kan worden gekocht. Hermès heeft inmiddels op alle ophef gereageerd en laat ons weten dat zij geen leer gebruiken afkomstig van die specifieke boerderij. Wel waren ze geschokt en laten ze weten dat het er op hun leerboerderijen niet zo aan toe gaat.

Wij zijn benieuwd of het helpt om de tas te vernoemen. Voor ons blijft dit model namelijk altijd de Birkin…

  • Birkin tas

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties