0

dov charney sweatshops 640De beweringen over voormalig CEO van American Apparel Dov Charney zijn niet mis. Zo zou de man werknemers hebben aangerand, danste hij graag naakt in de rondte op kantoor en schijnt hij zelfs een seksslaaf gehad te hebben. Niet echt een prettige werkomgeving kun je wel zeggen. Op dit moment is hij uit het bedrijf gezet maar hij probeert met man en macht weer aan het roer te komen.

Als je het geluk had dat Charney je niet probeerde aan te randen, dan werd je vrijwel zeker door hem een ‘slut’ of een ‘pig’ genoemd blijkt uit opgedoken documentatie. Daarnaast schijnt hij nogal dol te zijn op het slaan van gaten in tafels en dingen rondgooien.

Eén ex-werknemer van American Apparel heeft verklaard dat ze tijdens een vrije dag door Dov Charney naar een winkel gesommeerd werd en dat hij tegen haar ging schreeuwen tot ze zich ‘shaken and uneasy‘ voelde. “The words that Dov used on me were amongst the most unprofessional, hurtful, demeaning and abusive that I have ever heard“, aldus de ex-werknemer. Charney’s verklaring?: “It’s not illegal to be hurtful“.

Uit verdere documentatie is gebleken dat American Apparel het niet zo nauw nam met de anti-sweatshops belofte. Werknemers werden door Charney gedwongen om twaalf uur per dag te werken gedurende zeven dagen per week. Als ze niet zouden gehoorzamen, dan werden ze ontslagen.

Bekijk hieronder een interview met Dov Charney van Vice over sweatshops.

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties