0

bag 150Heb je er eigenlijk wel eens over nagedacht waar de tas die je krijgt als je ergens winkelt vandaan komt? Bij het lezen van het volgende verhaal denken wij daar in iedergeval de volgende keer wel goed over na!

In september 2012 vond een klant van het warenhuis Saks Fifth Avenue een wel heel bijzonder briefje in haar shopper bag. Nadat zij lekker had gewinkeld vond ze een briefje in haar tas geschreven door een man in een Chinese gevangenis waar de tas werd gemaakt. In deze brief, die ondertekend was door Thonain Emmanuel Njong, schreef hij dat hij onterecht vastzat in de gevangenis.

Njong werd destijds beschuldigd van fraude, maar smeekte degene die zijn briefje las om de afdeling mensenrechten van de Verenigde Naties direct in te schakelen. “We are ill-treated and work like slaves for 13 hours every day producing these bags in bulk in the prison factory”,  aldus de man in zijn brief.

Stephanie Wilson, die het briefje in New York vond, wist het in handen te krijgen van The Department Of Homeland Security. Deze organisatie onderzoekt claims tegen Amerikaanse bedrijven die dwangarbeid gebruiken om goederen te produceren. Nu is Njong gelukkig vrij, maar door deze actie wist hij wel alle ogen op zijn zaak gericht te krijgen.

In de mode-industrie wordt er (terecht) steeds meer aandacht besteed aan het feit waar de kleding vandaan komt. Slavenarbeid, zoals bovenstaand verhaal, wordt steeds minder getolereerd en bedrijven gaan steeds meer werken met verantwoorde kleding.

  • bag 500

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties