0

150 BoyAls je een beetje thuis bent in de hipster trends, dan ken je het merk Boy London vast wel. Hun kleding is immer zwart-wit en bedrukt, vaak met het woord ‘BOY’ en een afbeelding van een adelaar. Celebs als Rihanna, Cara Delevingne en Jessie J zijn dol op Boy London.

Maar het merk ligt onder vuur vanwege het logo. De adelaar die op de vele items prijkt, lijkt volgens consumenten bizar veel op de adelaar die ook werd gebruikt voor het derde rijk van de Nazi’s.

Volgens de woordvoerders staat het merk totaal niet in lijn met die gedachte. Het logo is juist geïnspireerd op adelaars uit de romeinse tijd en staat voor kracht. Het is volgens hen absoluut niet bedoeld om te kleineren of onderdrukken.

Dat mensen denken dat het merk in de lijn van de Nazi’s denkt, is op zich geen gekke gedachte: het merk is namelijk oorspronkelijk vrij extreem. In de jaren ’70 was het vooral bekend bij Punkers en waren de shirts bedrukt met onder andere dierenbloed en werden er sieraden gemaakt van injectienaalden.

Het merk is overigens in verschillende winkels uit de collectie gehaald, maar voor ons nog gewoon te shoppen op Asos.com

www.asos.com

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties