0

SHOCKINGSoms lijkt iets in eerste instantie een goed idee, maar kun je beter twee keer denken voordat je overgaat tot actie. Dit had ook het bedrijf, dat besloot om een T-shirt met een quote te produceren dat een eetstoornis promoot, moeten doen.

Maar, dit deed the Hudson’s Bay Co. niet. Het merk besloot om een ontwerp van Christopher Sauvé op een T-shirt te verkopen waarop de bekende quote van Kate Moss “Nothing Tastes As Good As Skinny Feels” in een etiket met voedingswaarden was geprint. De afgelopen jaren is deze quote van Kate Moss een soort mantra geworden voor pro-anorexia en pro-boulimia sites.

Het bedrijf besloot na een social media aanval om het shirt van de website te halen en bood in een officiële statement excuses aan voor het shirt, maar niet voor het ontwerp. Christopher Sauvé blijft echter achter zijn ontwerp staan en zegt dat het een waarschuwing is naar de fashion industrie en de obsessiviteit rondom de mode.

Mode kan inderdaad behoorlijk belachelijk zijn en een grapje op zijn tijd kunnen we best waarderen, maar aangezien deze quote al het motto is van verschillende pro-anorexia websites moet dit shirt niet ook nog eens hun uniform worden. Wat vinden jullie?

  • Kate Moss
    Kate Moss
  • tumblr_n7nl8muvom1qcm36no1_1280

Heb je zin om verder te shoppen? Bekijk dan in ons webshop overzicht de leukste online shops.

www.christopherleesauve.tumblr.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties