0

legging dragen verboden 150Scholen bemoeien zich nog al eens met de outfits van hun studenten. Zo was er al een Amerikaanse school waar je geen UGG’s meer aan mocht en kwam er een Britse school in het nieuws nadat er bekend was gemaakt dat hun scholieren helemaal geen make-up meer op mochten.

Nu zat er nog een schoolbestuur met de handen in het haar door de klederdracht van hun studenten. Hoewel wij in Nederland vaak nog leggings are no pants denken, wordt daar op een Amerikaanse middelbare school in Illinois heel anders over gedacht. Daar is de legging namelijk een waar verleidingswapen dat jongens te veel van hun werk zou afleiden.

Daarom heeft de directie besloten om in te grijpen en dat hebben ze gedaan door het dragen van leggings helemaal te verbieden. Natuurlijk waren de scholieren het hier absoluut niet mee eens en zijn een paar honderd van hen in protest gekomen tegen de actie.

Ook de ouders zijn het niet allemaal eens over het kledingvoorschrift. ”Het gaat mij vooral om het gevoel van schaamte dat meisjes blijkbaar moeten hebben over hun figuur”, vertelt één van hen.

Door alle commotie neemt de school het besluit nog eens in overweging. Wat vind jij dat zij moeten doen?

Kylie Minogue

Kylie Minogue

Katy Perry

Katy Perry

Halle Berry

Halle Berry

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties