0

american apparel nieuws 2015 640Het moge duidelijk zijn dat het niet echt goed gaat met American Apparel. Oprichter Dov Charney zou diverse medewerkers seksueel misbruikt hebben en de pikante advertenties vallen ook niet echt in de smaak meer.

Charney heeft niet langer meer de macht over het bedrijf en ondanks verwoede pogingen om het imago te veranderen, gaat het nog steeds niet goed met American Apparel. De omzet daalt en de kosten van rechtszaken blijven aanhouden. Dat kan niet langer zo doorgaan en daarom heeft het bedrijf bezuinigingsmaatregelen getroffen wat 30 miljoen dollar moet opleveren.

Dat is hard nodig, want ook al als American Apparel meer geld verdient met haar najaarscollectie en de kosten minder worden, is er geen garantie dat de bedrijf genoeg geld binnenhaalt om de komende 12 maanden voort te kunnen bestaan zonder extra financiele hulp.

Om te bezuinigen gaat American Apparel personeel ontslaan bij haar hoofdkantoor maar ook in de winkels. Daarnaast worden shops gesloten en juist geopend op plekken waar meer geld verdient zou kunnen worden. Wat de gevolgen zijn voor de winkels en het personeel in Nederland, is nog niet bekend.

  • american apparel 500

(Beeld: www.americanapparel.eu)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties