0

We schreven er al eerder over de Diane-35 pil. We kregen toen heel veel reacties en vandaag werd bekend gemaakt dat er mogelijk 10 Nederlandse doden zijn door Diane-35 zo meldt Trouw.

Eugene van Puijenbroek van Lareb zegt in Trouw dat bij die tien meldingen de patiënt is overleden en dat Diane-35 daar mogelijk een rol in kan hebben gespeeld. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpuntnamelijk de databank van Lareb. In januari overleed een gezonde vrouw aan een longembolie, nadat ze een aantal maanden Diane-35 had ingenomen. Dat nieuws leidde bij Lareb tot 97 nieuwe meldingen, waaronder negen sterfgevallen in 2011 en eerder.

In Frankrijk is de pil al van de markt gehaald, nadat bekend werd dat daar de afgelopen 25 jaar vier vrouwen stierven na het gebruik van de pil.

In 25 jaar ontving Lareb 322 meldingen. In Nederland slikken volgens Trouw ruim 161.000 vrouwen Diane-35 of een generieke variant met precies dezelfde werking. Hier mag de pil niet worden voorgeschreven als anticonceptie. Het staat geregistreerd als middel tegen acne, overbeharing en een extreem vette huid.

Als je Diane-35 slikt raden wij je aan om contact op te nemen met jouw huisarts i.p.v. zelf conclusies te trekken en informatie te verzamelen op internet.

 

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties