0

Wat heb ik mij verheugd op het schrijven van mijn tweede column voor de lieve lezeressen van Annicvw.com! Elke maand deel ik hier mijn highlights op het gebied van Food, Fitness & Healthy lifestyle en vertel ik jullie over de ups and downs van mijn “fit journey". Leuk weetje: ik schrijf dit stuk vanuit het vliegtuig terug van Ibiza!

Tijdens de afgelopen weken zijn er 2 dingen goed gegaan en 2 dingen minder. Na de zomer ben ik in een soort “after summer dip” terecht gekomen wat betreft mijn voeding en motivatie om te sporten. Nu is dat heel normaal en niet onoverwinnelijk. Zodra ik merk dat de sleur erin raakt, of mijn motivatie niet op 110% staat gooi ik meteen mijn sport schema om naar iets “nieuws” en duik ik de keuken in om “nieuwe” recepten te maken.


"TIP: Het doorbreken van je routines kan je enorm goed helpen om nieuwe krachten te vinden!"Het goede nieuws is dat ik erin ben geslaagd om een paar top recepten te maken, zoals bijvoorbeeld een gezonde variant van de bekende originele birthday botercake en oma’s appeltaart (zie www.foodie-ness.com)! Deze no-guilt snacks helpen mij ontzettend om niet van mijn dieet af te wijken. Om nog even in de flow van het goede nieuws te blijven, het is mij ook gelukt om een nieuw sport schema te maken voor de komende 12 weken en ik heb de eerste 3 weken netjes doorlopen. Yes! Er is een doel en een plan van aanpak, waar is het mis gegaan zou je denken?

September: de healthy ups and downs van Carolina van Foodie-ness

Het nadeel van het bakken van al die heerlijke receptjes is dat mijn buikje dit graag op eet. Dan bedoel ik niet 1 plakje cake, nee 3 of 4..met honing? Ja tuurlijk! Meestal hou ik mij sterk - alles valt of staat op discipline als je het mij vraagt - maar tijdens mijn after summer dip is gebleken dat ik iet-wat-zwakjes-ben. Oops! Nu kan ik daar nog wel mee leven als dit tijdelijk is tijdens een dikke truien en warme winterjassen periode, maar toen ik het geweldige nieuws kreeg te horen dat ik op blog trip kon naar Ibiza piepte ik wel anders! Nog even na-zomeren op Ibiza, of ik dat wilde? Ja zeker! Maar liever niet met dit cake buikje ha ha

Zoals ik aan het begin al vertelde zit ik nu in het vliegtuig terug vanuit Ibiza en heb ik er flink de balen in gehad dat mijn uit de hand gelopen vreetbuien ervoor hebben gezorgd dat ik me niet top fit voelde op Ibiza. Als “fitgirl” voelt dat wel een beetje als falen en heb ik mijn lesje weer geleerd: vind een healthy lifestyle die dusdanig bij je aansluit dat je hier niet van af hoeft te wijken.


"Met een long-term healthy and happiness doel bereik je veel meer dan enkel het doel om er fit uit te zien in de zomer of op vakantie."Het is vandaag maandag en de start van een nieuwe week! Ik pak mijn nieuwe sport schema weer op en STOP met het half-bakken gezond eten. Wat houdt dat in? 3 keer per week een full body kracht training (gezellig in dat krachthonk tussen al die grote jongens) en 2 keer per week een cardio sessie van 40 minuten. Daarnaast ga ik een flinke inhaalslag maken op mijn veggies-intake, want je kan je wel voorstellen dat ik die vitaminen tekort ben gekomen op Ibiza!

September: de healthy ups and downs van Carolina van Foodie-ness

Ben je benieuwd hoe het mij afgaat de komende 4 weken? Volgende maand schrijf ik een Oktober update, same place - same time!

Liefs,
Carolina

P.S. Met Foodie-ness ben ik in de race voor de People's Choice Award van de Zalando Bloggers awards 2015 en ik zou het te gek vinden als jullie mij willen helpen door op mij te stemmen! Door je stem uit te brengen maak je ook nog eens kans op een 100 Euro shop tegoed, YES! Stem hier. Alvast bedankt lieve meiden!

Tekst: Carolina van Dorenmalen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties