0

zac 150Charles James was de hoofdontwerper van het gelijknamige modehuis uit de jaren ’30 tot ’50. Hij ontwierp luxueuze baljurken en wordt wel de ‘eerste Amerikaanse couturier’ genoemd. Afgelopen jaar was zijn iconische werk te bewonderen in het Metropolitan Museum of Art in New York als de Costume Institute expositie.

Al een tijd was bekend dat Harvey Weinstein, filmproducent, en zijn vrouw Georgina Chapman, mede-oprichtster van het modehuis Marchesa, nieuw leven wilden blazen in het luxelabel Charles James. Georgina Chapman zou samen met Edward Champman, de CEO van Marchesa, als consultant optreden. Een hoofddesigner was nog niet bekend gemaakt.

Uit de laatste geruchten blijkt dat die rol vervuld gaat worden door Zac Posen. Niet een verrassende keuze sinds hij al enige tijd te boek staat als de figuurlijke erfgenaam van Charles James. Zo ontwierp hij prachtige jurken voor Sarah Silverman, Liu Wen en Dita von Teese voor de opening van de Costume Institute expositie, volledig in de stijl van Charles James himself. Ook zegt Zac Posen dat hij de inspiratie voor zijn laatste collectie uit het oude modehuis heeft gehaald.

Wij denken dat met Zac Posen en Georgina Chapman aan het roer een volledige revival van modehuis Charles James niet meer kan mislukken!

  • zac 500

(Beeld: www.instagram.com/zac_posen)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties