0

hedi slimane gucci 150Toen bekend werd dat Frida Giannini volgend jaar Gucci zal gaan verlaten en de functie creatief directeur dus vrijkwam, was het wachten op de eerste geruchten. De geruchtenmolen is nu volop aan het draaien en niet de minste namen komen naar voren.

Zo werd eerst gespeculeerd dat Givenchy’s creatief directeur Riccardo Tisci absoluut de plek van Giannini zal gaan innemen, maar daar zijn ze toch op teruggekomen. Kering, het overkoepelende bedrijf waar Gucci onder valt, zou niemand minder dan Hedi Slimane op het oog hebben. De ontwerper is op dit moment in dienst van Saint Laurent, waar hij pas sinds 2012 het ontwerpproces op zich nam.

Dat Frida Giannini en CEO Patrizio di Marco hun vertrek hebben aangekondigd bij Gucci heeft alles te maken met dat het Italiaanse modehuis een ‘boost’ nodig heeft. De verkoopcijfers vielen de laatste tijd vies tegen en als het waar is dat Slimane de nieuwe designer zal worden in het nieuwe jaar, dan gaat dit wel goed komen. Dit heeft hij namelijk ook al geflikt bij Saint Laurent, die hem vast niet graag zullen zien vertrekken.

Wordt vervolgd…

  • hedi04_1

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties