0

11005072_546012475541833_84248362_nDe wereld van modellen wordt steeds diverser: we zien steeds vaker grotere maten dan ‘size 0′ voorbij komen op de catwalk en in fashion shoots, er lopen steeds meer verschillende nationaliteiten rond en ook modellen die gender breder benaderen dan mannelijk of vrouwelijk, veroveren langzaam hun plek in fashion.

Andreja Pejic is één van die modellen die een weg aan het banen is voor modellen met een andere situatie rondom gender. Andreja is een 23-jarig Australisch model dat tot voor kort zichzelf beschreef als ‘in between gender’: ze werkte dan ook als mannelijk en als vrouwelijk model (androgyn). Onlangs heeft zij echter een geslachtsveranderende operatie ondergaan en ze gaat nu volledig als vrouw door het leven.

In het Vogue US mei issue heeft het supermodel een vierpagina tellende spread gescoord die is geschoten door de bekende fotograaf Patrick Demarchelier, dit is uitgelekt op de website thefashionspot.com. Daarbij hoort een artikel dat op de cover van het tijdschrift ‘Trans America the next frontier in gender politics’ is genoemd. Naar het schijnt zal Andreja hierin haar verhaal vertellen.

We zullen het zeker weten als het nummer in de kiosk ligt!

  • Andreja
  • vogue-us
    De cover van het mei nummer van Vogue waarin de spread met Andreja staat.

www.vogue.com

(Beeld: www.instagram.com/andrejapejic)

(Tekst: m)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties