0

AMSTERDAM - Paul Schulten - Fashion Week Nederland SS 2015. Copyright: Giusy de Ceglia/BRUNOPRESSFashionista’s tellen de dagen af en zijn helemaal excited, omdat Amsterdam Fashion Week op vrijdag 16 januari 2015 van start gaat. Talloze nieuwe talenten en beste fashion designers uit Nederland laten zien wat ze in hun mars hebben en showen de nieuwe collecties voor het najaar.

We weten niet anders dan dat de show in Amsterdam gehouden wordt, maar het schijnt nu dat het voortbestaan van de modeweek wordt bedreigd. De gemeente Amsterdam weet namelijk nog niet zeker of ze willen subsidiëren, waardoor de kans groter wordt dat het event moet worden opgedoekt. Eind van de maand zal het bekend worden of Amsterdam Fashion week volgend jaar zal terugkeren, want de gemeente gaat er nog even uitgebreid over vergaderen.

“Ik wil geen jankverhaal houden, zie dit als een wake-up call, maar buitenlandse Fashion Weeks kapen Nederlands modetalent voor onze neus weg door met een zak subsidie te rammelen”, aldus organisator Bart Maussen.

Amsterdam Fashion Week moet het elk jaar weer hebben van sponsoren en dit wordt steeds moeilijker. “De stad profileert zich in het buitenland ook als modestad en werkt actief aan het binnenhalen van internationale modebedrijven”, aldus Maussen. Hij is ervan overtuigd dat fashionweek heel erg gunstig is voor Amsterdam als Modestad, omdat het internationale modebedrijven trekt. Maussen is er ook nog over aan het nadenken om de fashion week te verplaatsen naar een andere stad.

Dit verhaal krijgt vast nog een staartje en we zijn benieuwd naar de ontwikkelingen.

  • AMSTERDAM - Paul Schulten - Fashion Week Nederland SS 2015. Copyright: Giusy de Ceglia/BRUNOPRESS
    Paul Schulter

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties