0

REVEAL Rihanna als Josephine BakerJosephine Baker staat vooral bekend als pin-up en danseres. Haar tutu kostuum van bananen is een iconisch beeld. Nu is bekend gemaakt dat er een film komt over haar leven en niemand minder dan Rihanna zou getipt zijn voor de hoofdrol.

Korte uitleg: Josephine Baker was een Amerikaans Franse danseres, zangeres, actrice en activiste in de jaren ’30 en ’40. Ze was een it-girl en één van de beste betaalde danseressen uit die tijd. Josephine wordt vooral omschreven als een verleidende vrouw met een moeilijk leven. Zo werd ze op 13-jarige leeftijd uitgehuwelijkt, om een aantal jaar later te scheiden en te verhuizen naar Frankrijk. Hier schijnt ze tijdens de oorlog spion te zijn geweest voor het Franse verzet.

Het leven van Josephine Baker is al eerder verfilmd, twintig jaar geleden. Tevens is er een musical over haar leven gemaakt. Maar nu komt er dus een remake. Mocht RiRi wel de rol krijgen, dan heeft ze er dus een flinke klus aan om de pin-up te evenaren. De looks heeft ze in ieder geval mee. En het chaotische leven ook.

Josephine Baker

Josephine Baker in haar iconische bananen outfit

Rihanna outfit carnaval Barbados

Rihanna’s bejeweled bikini komt overeen met Josephine’s bananen outfit

www.pinterest.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Rosalyn de Lange)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties